Mindre snack och mer verkstad.

Vi menar att det är alldeles för många som säger att ska göra något åt klimatet men i praktiken inte gör särskilt mycket. Det kan bero på att det känns komplicerat och otryggt lyckas komma vidare. Läs mer om hur vi kan hjälpa till med nya redovisningskrav och ökad tillväxt för dig och dina kunder. 

Our services

De som inte tar tag i hållbarhetsarbetet riskerar att förlora allt. Inte bara affärer, utan även sin position och relevans. Vi på Gidås hjälper företag att driva innovation och förändring mot en hållbar framtid. Vi hjälper våra kunder bli spelbar på en marknad där kravet på hållbarhet ökar och säkrar en framtid som ett ledande varumärke. Det är det vi kallar mindre snack och mer verkstad helt enkelt. Som specialistbyrå med eget systemstöd inom hållbarhetsredovisning, klimatberäkning, livscykelanalys och miljövarudeklarationer kan vi genomföra de flesta kravställda hållbarhetsanalyser snabbt och effektivt. Vår kunskap sträcker sig ändra från hållbarhetskommunikation till avancerad miljöpåverkansbedömning. Vi finns i Östersund, men vi har kunder i hela Sverige, och vi trivs bäst med fjällutsikt i vardagen. 

Vi hjälper till med att beräkna organisationens klimatavtryck enligt GHG-protokollet, ta fram koldioxidbudget, Livscykelanalys (LCA), Miljövarudeklarationer (EPD), rådgivning och utbildning för anställda, styrelse och ledning. Vi hjälper också till med väsentlighetsanalys enligt CSRD och rapportering enligt ESRS, EU:s nya krav inom hållbarhetsredovisning. 

Några av våra kunder

Varför välja oss?

Enkelt

Vi vet att hållbarhet kan kännas krånglig, till och med som ett helvete ibland. Våra specialister hjälper dig navigera och hitta rätt bland standarder och lagkrav. På så sätt ser vi till att ni enkelt prioriterar rätt saker.

Kvalitet

Vi kan de flesta branscher och standarder. När redovisningskraven känns tuffa håller vi dig i handen. Våra specialister lotsar dig tryggt genom kvalitetsgranskning och oförutsedda hinder. Vi kompromissar inte med redovisningskvalitet. Det är vårt uppdrag att alltid se till att våra beräkningsmetoder är uppdaterade med en senaste kunskapen, det gör att du kan känna dig trygg med oss.

Innovation

Vi driver förändring och omställning genom innovation, så att våra kunder kan fortsätta växa mot önskvärt läge. Med våra egna digitala verktyg och innovationslösningar blir arbetet med oss kostnadseffektivt och säkert.

Systemstöd med Emma

Under uppstarsprocessen ingår vårat system Emma. Du har som kund och användare hos oss möjlighet att ta över innehållet i systemet vid en överlämning. Vårt mål är att du tryggt ska kunna fortsätta mäta och analysera hållbarhetsindikatorerna, som vi hjälpt er att identifiera, helt eller delvis självgående.

Några av våra doers

Hanna Hervall har lång erfarenhet som hållbarhetschef inom bland annat outdoor branschen. Hennes fokus är att hjälpa företag att "återupprätta sin relation med naturen" och på så sätt se naturen som en del av företaget och inte något som ligger utanför. Hon är en fena på väsentlighetsanalys och CSRD bland annat.

Felix Meyer är specialist inom miljövarudeklarationer och livscykelanalys. "Att lära känna sin produkt på djupet ger goda möjligheter att hitta förbättringsåtgärder i hela livscykeln. Ofta hittar vi oanad potential och kan enkelt jämföra mot andra liknande inom samma bransch för att hitta konkurrensfördelar".

Gidås Sustainability Agency

Nyheter

GIDÅS - en del av Dille Bolagen AB

© All rights reserved 2024