Om oss

Din samarbetspartner i hållbarhetsfrågor

Om Gidås

Gidås är en hållbarhetsbyrå och partner till små och medelstora organisationer som vill vara konkreta och ta pole-position i sin  bransch med sitt hållbarhetsarbete. 

Våra kunder är ofta bolag inom olika områden som alla har gemensamt att man upplever ökade krav från myndigheter, kunder, leverantörer och omvärlden att redovisa, kommunicera och analysera sin påverkan på samhället i stort. Våra konsulter hjälper er förstå nuläget, analysera och räkna på väsentliga hållbarhetsindikatorer och redovisa resultaten på ett engagerande och konkret sätt. 

Erbjudande

Vi erbjuder stöd och rådgivning inom strategiskt hållbarhetsarbete med utgångspunkt i GRI, GHG, ÅRL, EPD, CDP och SDG. 

Gidås är en fullservicebyrå som kan leda projektet med att ta fram hållbarhetsredovisningen, engagera i värdekedjan, kartlägga relevanta frågor och standarder, genomföra beräkningar och GHG-screening och dessutom sätta ihop materialet till en helhet som skapar värde för organisationen och deras kunder. 

Emma är din nya bästa vän

Du som redovisat eller räknat på koldioxid i din organisation innan vet att det är svårt att få koll på all data, vart data kommer ifrån och att få en enkel överblick av processen. Dessutom kan det vara svårt att veta hur man ska räkna och redovisa. 

Därför har vi skapat Emma, ett mangamentverktyg för koldioxidanalys till företag. Med hjälp av Emma kan du samla  in data från dina Team, engagera Reporters och få en enkel överblick av utsläppen. Det är lite bättre än tunga Excel filer i alla fall.  

Vi är ganska digitala

Hållbarhets och klimatredovisning ska inte vara jobbigt. Det ska gå snabbt och skapa drivkraft. Därför tar vi hjälp av våra digitala verktyg när vi genomför analyser. Till exempel med hjälp av Gidås Emission Calculator, se ett exempel här, eller med Emma

Low carbon Events är också ett bra koncept där vi med hjälp av digitala verktyg skalat upp koldioxidrapproteringen på ett enkelt sätt, läs mer här.

Så vi tycker nog att vi är ganska digitala när vi jobbar. 

Vårt team

Georg
Eriksson

Vd och
hållbarhetskonsult

Björn
Sandström

Hållbarhetskonsult
GHG, GRI & CDP

Cajsa
Zbinden

Hållbarhetskonsult 
EPD & LCA

Felix
Meyer

Hållbarhetskonsult
EPD & LCA

Alexander
Landström

Digital
kommunikatör